Tanker fra Østmøn Tanker 9 gode råd om blomsterløg i havekrukker

9 gode råd om blomsterløg i havekrukker

Den bedste måned at plante blomsterløg er i september. Der er stadig varmt/lunt i vejret og der er normalt godt med fugt. Derfor kan løgene når at få fat, inden kulden slår til. Til foråret bliver du belønnet for din indsats nu.

I denne artikel har vi samlet de 9 bedste råd, til din blomsterløg i havekrukker.

1. Plant i en frostsikker havekrukke

Planter du dine blomsterløg om efteråret, skal dine havekrukker stå ude hele vinteren og skal derfor kunne klar frosten. Det er ikke alle terracottakrukker der kan klare forsten. Når det bliver minus grader, fryser vandet til is og udvider sig, det gør at havekrukkerne springer.

Vil du være på den sikre side, bør du købe krukker, som er garanteret frostsikre af leverandøren. Du kan blandt andet finde et stort udvalg af havekrukker hos shopunika hvor du også kan købe terracotta havekrukker der er frostsikre

 

2. Der skal være dræn i bunden af havekrukken!

Der må ikke ligge vand i bunden af din havekrukke, så vil dine blomsterløg rådne. Derfor skal du sikre dig at der er hul i bunden af dine havekrukker.

Du skal også fylde bunden op med leca sten, på den måde sikre du bedre af dræning. Hvis du ikke lige har leca sten, kan du også bruge potteskår fra en gammel havekrukker, som forlænger sin liv på den måde.

3. Plant i velegnet let jord

Det er vigtigt at dine løg ikke tørrer ud og du skal derfor vande jorden godt før du planter dem ud. Sørg for at bruge en let og løs i strukturen, du kan ikke grave jord op fra haven, den vil sandsynligvis være alt for hård eller sandet. Alt efter hvor i landet du bor.

Brug gerne almindelig muldjord eventuelt iblandet lidt kompost er godt til blomsterløg i havekrukker.

 

4. I det tidlige efterår, planter du dine blomsterløg

Hvis du vil have flotte havekrukker fra tidligt forår, skal du plante dine blomsterløg i det tidlige efterår.

Så sikrer du at dine løg slå rod mans der stadig er lidt varme i luften og jorden. PÅ den måde sikrer du de flotteste forårs havekrukker, med store flotte sommerblomster.

 

5. Smid syge og spirede blomsterløg ud

Når du kommer længere hen på efteråret, risikerer du at dine blomsterløg har fået skimmel. Det er endnu en god årsag til at købe i starten af efteråret. De løg som har fået skimmel, skal du smide ud.

Der er også risiko for at løgene er begyndt at spire, hvis dette er tilfældet, skal du ikke købe dem, de har brugt deres energi på at spire og vil risikere at rådne i jorden.

6. Læg blomsterløg i flere lag

Hvis dine havekrukker skal blomstre så længe som muligt, kan du med fordel plante dine blomsterløg i flere lag. Læg fx krokusløg øverst og tulipanløg nederst. Jo højere blomsterne bliver, jo længere nede skal du plante dine blomsterløg.

 

7. Der skal plantes tæt!

Når det rigtigt skal være flot, skal dine løg plantes tæt og gerne i små klynger. Hvis der er for stor afstand, kommer det hurtigt til at se lidt tomt og ensomt ud.

En havekrukke med blomsterløg er klart pænes hvis den er fyldt med blomster. Derfor skal du også plante tættere end producenten normalt anbefaler og du vil får det flotteste resultat

 

8. Dæk med gran og hjælp de tidligste blomster på vej

Hvis du planter nogle af de tidlige sommerblomster, som vintergækker, erantis eller krokus, kan det være en god i de at lægge lidt gran over dine krukker. Det vil skærme af for kulden og hjælpe dine blomster.

Du kan bruge grene fra dit juletræ, så de bliver genbrugt. Når blomsterne titter frem, kan du fjerne grannet og se frem til nogle flotte blomster.

 

9. Lad planterne beholde bladene efter afblomstring

 

Efter afblomstring, bør du nappe de døde blomster hoveder af, så dine blomsterløg har masser af energi til at lave frø. De grønne blade derimod, skal endelig blive på blomsterne, de hjælper med at samle energi og du sikrer dig flotte blomster året efter.

 

Related Post