Tanker fra Østmøn Tanker Bilvask på Møn

Bilvask på Møn

Når du skal vaske bil på Møn, har du som udgangspunkt to forskellige muligheder. Du kan enten køre din bil i én af de vaskehaller, der er i forbindelse med tankstationer eller du kan vælge at vaske din bil selv. 

Manuel bilvask undgår tvister

Ved at vaske bilen selv kan du undgå nogle af de klassiske forsikringsskader som der kan opstå i vaskehallen, hvor du måske kommer ud i en længere tvist mellem dit forsikringsselskab, dig og ejeren af vaskehallen – for hvem har ansvaret når noget går galt og kan du bevise at det er vaskehallen, der har forårsaget skaden? 

Du skal ikke kigge mange anmeldelser igennem hos de store udbydere af vaskehaller for at finde folk, der har fået ridset deres bil – og responsen, der kommer retur er ofte den samme, der ikke giver umiddelbar afklaring for slutkunden. 

Vil du være fri for bekymringer som dette – bør du vaske bilen selv. 

En sikker bilvask starter med skumlansen

For at undgå ridser på din bil bør du starte med at afskylle bilen med en højtryksrenser for større klumper af skidt. Derefter bør du benytte en skumlanse fyldt med snowfoam, til at skumme bilen ind. Skummen sikrer at skidtet, der sidder på bilen bliver opblødt og trukket med ned, sammen med skummet, der naturligt falder af bilen efter få minutter. Du vil stå tilbage med en bil, hvor der kun er en anelse trafikfilm tilbage, som skal vaskes af med en autoshampoo og en god vaskehånd.

Er du i tvivl om hvilken skumlanse du skal have til f.eks. din Nilfisk højtryksrenser? Så se denne guide til valg af skumlanse til Nilfisk

Vask af bilen i hånden

Efter forvasken med skumlansen skal du have vasket bilen i hånden. Det gør du ved at have to vaskespande. Én med autoshampoo blandet i og én hvor der er rent vand i. Gør det at du tager en god microfiber svamp ned i spanden med autoshampoo, vask bilen og tag derefter din vaskehånd ned i spanden med rent vand og skyl skidt af vaskehånden. Derefter tager du den ned i vaskespanden med autoshampoo blandingen og tager det næste stykke på bilen. Sådanne fortsætter du indtil hele bilen er vasket. Er den særligt beskidt, så sørg for at tage det mest beskidte dele til sidst!

Husk lakforsegling

Når du er færdig med selve bilvasken – er der kun tilbage at tørre bilen. Har du ikke nogen lakforsegling på bilen, vil du opleve at vandet ligger “fladt” på bilen, hvilken gør det ekstremt svært at tørre den. Hvis du i stedet giver den en vådforsegler, vil vandet lægge sig i perler og er derefter super nemt at tørre af med et godt mikcrofiber håndklæde.

Related Post