Tanker fra Østmøn Tanker De bedste vandreruter i Danmark

De bedste vandreruter i Danmark

Er du typen, der elsker at rejse til udlandet og opleve de fantastiske vandreruter? Så har 2020 muligvis sat en kæp i hjulet for dig. Det har dog også været et år, hvor der er blevet genopfundet en glæde ved at udforske de fantastiske vandreruter vi har i Danmark.

 

Personligt, har jeg været ude at teste både Gendarmstien og Vesterhavscaminoen. Jeg har nemlig været bidt af at vandre Caminoen i Spanien, men min tur blev desværre aflyst. Det har dog ikke holdt mig tilbage for at udforske de bedste vandreruter i Danmark.

 

Kunne du selv tænke dig at opleve lidt mere af det ganske danske land? Så har jeg lavet en liste og de bedste og mest kendte vandreruter i Danmark.

De 7 bedste vandreruter i Danmark

Det skal lige siges, at jeg endnu ikke har vandret på alle syv ruter, men det er tæt på. Nogle har jeg skrevet på listen ud fra anbefalinger fra andre af mine vandre-kammerater. Hvis du savner en god rute at vandre i Danmark, så går du ikke galt i byen med nogle af nedenstående ruter.

 

  1. Hærvejen
  2. Gendarmstien
  3. Camønoen
  4. Vesterhavscaminoen
  5. Bornholms kyststi
  6. Sjællandsleden
  7. Øhavsstien

 

Find mere inspiration til ovenstående vandreruter i Danmark her: https://caminoking.dk/danske-camino-ruter/

 

Flere af ovenstående vandreruter er inspireret af det kendte pilgrimsnetværk Camino de Santiago. Derfor kan man også finde den kendte muslingeskal og de gule pile på nogle af ruterne. De har dog ofte også deres eget symbol, så man ikke farer vild på ruten.

 

Det er meget forskelligt, hvor godt ruterne er “tegnet op”, og der kan også være stor forskel på, hvor du er på ruten om du mister dit spor. For mig var det ingen problem at finde vej på Gendarmstien, hvorimod Vesterhavscaminoen havde lidt flere steder, hvor jeg var i tvivl om, om jeg overhovedet stadig var på den rigtige rute.

 

Gendarmstien har også en hel del flere år på bagen end Vesterhavscaminoen, og man kan finde en masse fantastiske historier nede i det sønderjyske. Derimod kan Vesterhavscaminoen tilbyde en hel del mere stilhed, hvor man går i den nordjyske hede midt ude i Nationalparken. Dette har også en masse charme, og min oplevelse var helt fantastisk på begge ruter.

 

Jeg vil klart anbefale begge vandreruter, hvis du har lyst til at komme ud at se nogle andre sider i Danmark.

 

Der findes en masse smukke vandreruter i Danmark, men vi kunne sagtens have mange flere. Heldigvis har den triste nyhed i 2020 dog fået folk til at komme ud på de danske veje, og heldigvis har dette medført nogle positive initiativer, hvor vi er begyndt at passe bedre på vores ruter og istandsætte både gamle og nye ruter.

 

 

Related Post