Tanker fra Østmøn Tanker Oplev naturhistorie i hjertet af Svendborg

Oplev naturhistorie i hjertet af Svendborg

I hjertet af Svendborg findes det naturhistoriske museum, Naturama. Et museum hvis ønske og formål er at videregive deres viden samt formidle deres budskab om naturen videre. Dette sker med henblik på at inspirere til at bevare samt passe godt på vores natur.

Museet har talrige af enestående og gribende fortællinger, og du kan, som besøgende, komme tæt på store, vilde dyr, som er udstoppet. Naturama fokuserer både på alt i vand, på land og i luften.

 

Book undervisning – en fantastisk og livagtig måde at tage på!

 

Hos Naturama i Svendborg er det muligt at booke undervisning. Undervisningen tilrettelægges således, at den er svarende til alderstrin og niveau – en unik måde at lære om naturen på.

 

Kom helt tæt på de levende dyr

Hvis du tør, er det sågar også muligt at møde nogle af de vilde dyr i øjenhøjde. Har du mod på at holde en kæmpestor fugleedderkop er Naturama stedet, hvor denne drøm kan realiseres. Eller hvis du foretrækker at få en kongeboa om halsen eller stryge den vorteøgle hen over ryggen. Ja, så er disse muligheder også tilgængelige. Naturama har nemlig både levende- og udstoppede dyr.

 

En kongelig fortælling

 

Desuden er det også muligt at få et twist af royalisme, når du besøger Naturama. For bliver vi atter ved de udstoppede dyr, har blandt andet Pris Henrik nedlagt en dåhjort, der nu har til huse i Svendbord. Prins Henrik er ikke den eneste med blåt blod i årerne, der har leveret udstoppede dyr til museet. Kong Christian d. 10 har foræret museet en nedlagt kronhjort og en elgtyr Kong Gustav d. 5 skød.

 

Desuden findes der en sjov historie, som er knyttet til museet. Kong Frederik d. 9 havde nemlig lovet stifteren af museet at bidrage med en dåhjort til samlingen af udstoppede dyr. Dog nåede kongen ikke at indfri sit løfte, inden han døde. Det afholdt ikke museet fra at kontakte Kongehuset og minde dem om løftet. Det betød også, at Kongehuset i 2002 forærede museet den dåhjort, der var blevet lovet – dog ikke skudt af den nu afdøde Kong Frederik d. 9, men derimod af Prins Henrik der indfriede sin svigerfars løfte. Dette er dermed historien bag føromtalte dåhjort, der nu har adresse i Svendborg – nærmere betegnet Naturama!

 

Der findes dermed mange gode grunde til at besøge museet, der har til huse i hjertet af den smukke og charmerende by, Svendborg.

 

Og når du så har oplevet det, så kan du tage fat på alle de andre ting, som Svendborg – og resten af Sydfyn – også kan byde på.

 

For på øen midt i Danmark er der masser af oplevelser for hele familien – ikke mindst nede sydpå, hvor Svendborg ligger.

Related Post