Tanker fra Østmøn Tanker Pas godt på dine planter med flis

Pas godt på dine planter med flis

Uanset om man har sin egen have derhjemme, et sommerhus eller et kolonihavehus, så er der stor chanc for, at de fleste af os har planter vi ønsker at passe på og bevare. Der er mange gode fordele ved at have planter i sin have. Det skaber biodiversitet, idet sommerfuglene flakser mellem blomsterne, mens bierne tunge af pollen forsøger at slæbe sig tilbage i bistadet. Samtidig tiltrækker man også diverse smukke fugle og under jorden hygger diverse orme, bænkebidere og biller sig, mens et stikkende pindsvin mosler sig dybere ind i grenbunken. Lyder det ikke idyllisk?

 

Brug flis i din have

Der er mange fordele ved at bruge flis i sin have uanset om det er bark- eller træflis. Begge typer har selvfølgelig fordele og ulemper. Træflis holder typisk længere, hvorfor det er ideelt for dem, der ikke ønsker at bruge alt deres tid i sin have, men omvendt frigiver flis næring til jorden, når det formulder, hvorfor barkflisen også kan ses som en fordel, idet den afgiver næring til jorden en anelse hurtigere end træflisen.

Flis er dog helt generelt et af de bedste og mest naturlige materialer til jorddække, eftersom det holder på jordens temperatur og giver planterne mulighed for at udnytte jorden helt op til overfladen. Uanset flistype virker det også ukrudtshæmmende såfrem man udlægger et lagt på mindst 10 cm.

Billigt alternativ

Barkflisens lidt kortere levetid gør, at det er et mere bekosteligt materiale end træflis. Dog ligger de to typer typisk i samme prisklasse, så den økonomiske forskel ligger mest i hvor tit man skal efterfylde.

Det er dog også muligt at lave sin egen flis, idet man skaffe en mobil flishugger eller flishuggere til traktor. Der er altid skarpe priser på flishuggere hos PrimusDanmark.dk, der sælger effektive og robuste maskiner til fornuftige priser. Alle deres modeller leveres 100 & køreklar, prøvekørt og gennemtestet inden de når ud til kunderne. En flishugger trækker grene og beskæringsaffald ind og behandler træet til flis ved at knuse eller skære i det. Det er derudover muligt at finde flishuggere både til industrielt arbejde, som kan tilknyttes en traktor, men også til en privat husejer, der kan få glæde af en mobil flishugger. Med en flishugger kan man altså producere sin egen flis og få glæde af det til blomsterbede eller som kompost.

Related Post