Tanker fra Østmøn Tanker Tre fiskeknuder at lære inden fisketuren på Møn

Tre fiskeknuder at lære inden fisketuren på Møn

Møn og især østmøn er kendt for rigtig godt fiskeri. Der er masser af muligheder for især havørredfiskeren, for at fange den helt store PR fisk på møns kyststrækning udi østersøen.

Arborknude

Den første knude der er vigtig at kunne, er arborknuden. Arborknuden er den knude der bruges, til at spinne fiskeline på fiskehjulet. Knuden er oftest lettest at binde om spolen, hvis spolen skrues af hjulet, så du har den fri i hånden.

Nogle gange kan det hjælpe lidt at sætte et lille stykke tape eller klisterbånd over knuden når den sidder på spolen, for at få linen til at sætte sig og spole bedst rundt. For bedst spoling startes der med en nylonline – og det tager os over i den næste knude:

 

 

Dobbelt uniknude

For at få linen bedst om hjulet er det en god ide at starte med en nylonline som bagline. Når man fisker, vil de fleste dog gerne bruge en fletline, som er stærkere ift. størrelse samt at man har mere føling med en fletline og derfor kan mærke mange flere hug. Den kaster også bedre.

For at gøre brug af både fordele ved nylonline og fletline, binder man gerne nylonline inderst med en arborknude og binder herefter de to liner sammen med en dobbelt uniknude – gerne timet så spolen på hjulet er fyldt, og uden at man “bruger” nylonlinen i vandet når man fisker.

 

 

Palomar

Palomarknuden er den perfekte kunde till at binde endegrej eller svirvel fast til fletline. Fletlinens egenskab med høj brudstyrke og tynd line, gør at der skal lidt “bedre” knuder til at endegrejet ikke skal løsnes sig i kast – og derfor kan palomarknuden være en af de muligheder du har for at lave en knude der kan holde til fiskeri med fletline.

 

Er du ny fisker – eller vil udforske nye knudetyper kan du vha. af nemme GIFs lære at lave knuderne her: https://fiskpaakrogen.dk/fiskeknuder/

 

Fisk på krogen, der er en butik med online salg af fiskegrej,  har lavet dette lille GIF bibliotek hvor man kan øve sig i at binde knuder vha. af hjælpsomme GIFS. Dette kan være en god måde at få lært knuderne i stedet for en der gør det live, som ofte kan være svært at følge med i, hvis ikke man kender det pågældende knude. Knæk og bræk på møn!

Related Post